torsdag 27 november 2008

Tandlös bror!

Igår fick jag ett jättehemskt samtal av mamma och pappa precis innan min träning. Mamma berättade att de var påväg till Oskarshamn för att en kille slagit ut tänderna på Dario på hockeyträningen. När de kom fram så visade det sig att Dario hade fått skjuts av vaktmästaren till akuten så de skyndade sig dit. När de fick träffa Dario så visade det sig att hans framtänder var brutna till häften. På akuten så ordnade de så att han fick åka till folktandvården direkt och röntga. Efter han varit inne i någon timme så kom tandläkaren ut och berättade att nästan samtliga tänder var mer eller mindre förstörda. Några av dem (framtänderna) skulle de inte kunna rädda alls. De åkte till Darios lägenhet och packade hans grejer och han följde med till Virserum. Just nu är han hos en privattandläkare i Virserum som känner Dario ganska väl. Känns ju bättre att en tandläkare man är van vid fixar ens tänder när det är så mycket som ska fixas. Usch, jag lider med honom! 16 år och tänderna pajade, dock är han väl mest förbannad över att han inte kommer kunna träna hockey på någon vecka.

Om vi nu istället går över till hur Dario fick sina tänder utslagna...

Tränaren hade sagt till alla killar att dom verkligen ska gå in för att göra mål i övningen och att de fick gå ganska nära mål och skjuta. Dario åker och drar iväg ett handledsskott ungefär 4 meter (vid tekningscirkeln) ifrån mål i stolpen. Målvakten (som Dario förövrigt bor ihop med) blir rasande på Dario för att han går så nära mål och skjuter. Detta är någonting jag inte kan förstå, övningen gick ju ut på att de skulle skotta från nära håll?.. Aja, han börjar iallafall skrika och åka efter Dario och Dario blir såklart lite irriterad också och säger åt målvakten att vara tyst och att övningen gick ut på det. Målvakten blir nu ännu mer förbannad och går fram till Dario och smäller till Dario så hans hjälm åker upp en bit och så skallar han honom. Målvakten är kortare än Dario så "skallningen" träffade väldigt mycket fel så Darios tänder gick sönder. Målvakten vände sig om och åkte därifrån bara. Dario är ganska sansad och ville inte bråka utan gick av isen och åkte till akuten.

En lagledare som var på isen hade sett hela händelsen och har tagit upp detta med junioransvarige i IKO och de skulle ha möte om hur de ska hantera den här situationen. Tydligen är det väl så att den här målisen fått fler klagomål från andra killar i juniorlagen. Junioransvarige ringde iallafall till mamma imorse och berättade att de ser detta som ett överfall och att det borde polisanmälas. Jag kan nog tycka det också, för om det är så att han ställt till med problem tidigare så måste han någongång lära sig å kontrollera sig själv. Nästa gång kanske det inte är på isen, utan när han är onykter och en stackars kille råkar väldigt illa ut. Jag vet inte, kanske är lite väl hårt.. Mamma och pappa sa iallafall att de inte vill göra något förhastat, utan att Dario är prio ett nu och att det viktigaste är att han får ordning på sina tänder. Skönt att de är så sansade och lugna!

Ska man se på hela situationen från målisens sida så är han säkerligen väldigt ledsen och ångestfylld. Klart att han inte menade att få Darios tänder utslagna och om det gick så skulle han säkerligen vilja få det ogjort. Men det som har hänt har hänt och han får ta konsekvenserna för sina handlingar.

Usch, jag är så arg! Jag trodde aldrig att någonting sånt kunde hända på en träning. Är det match så är det nästan en helt annan grej, men spelar man i samma lag så ska man ju inte hålla på så. Speciellt inte när det egentligen inte fanns någonting att bråka om? aja, tycker allting är helknäppt. Nu fick jag iallafall skriva av mig lite. Känns bättre! Sen är det väl egentligen inte världens farligaste grej, utan Dario kommer ju få sina tänder fixade... Men tycker så himla synd om honom, för han behöver inte genomlida en sådan sak. Är väl kanske lite väl överbeskyddande...

Dario, du är bäst i världen!

Sanne

4 kommentarer:

  1. Man får vara lite överbeskyddande mot sin bror!

    SvaraRadera
  2. Det låter ju helt sanslöst.

    Hoppas att de kan fixa alla tänderna utan för mycket smärta.

    SvaraRadera
  3. Vilken soppa :S

    Tur att inte vi håller så på på våra träningar!

    SvaraRadera
  4. Ja hur skulle det se ut. Då blir vi nog sveriges fulaste damlag igen...

    Det var ju så skönt att lämna den delen bakom sig :)

    SvaraRadera